ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

„Храната во затвор е катастрофа, јадење ни носат роднини и доброволци“, раскажуваат затворениците кои постат

Храна им обезбедуваат роднините и им ја праќаат во затвор. Сифир и ифтар спремаат самите затвореници. Тоа е така бидејќи храната е...

Совет на Европа: Стапката на затвореници во Европа непроменета во 2019, во Македонија намалена

Стапката на затвореници на ниво на Европа на 100.000 жители лани останала речиси непроменет во однос на претходната година, додека во земјава...

И покрај заразата Сирија го одложува ослободувањето затвореници

Сирија го одложува ослободувањето затвореници, како дел од амнестијата што ја прогласи претседателот Башар ал-Асад заради стравот од масовни инфекции доколку коронавирусот...

Заштита од Ковид-19 низ затворите – затворениците се жалат, властите велат дека се преземени потребните мерки

Затворениците се жалат додека властите тврдат дека хигиената во затворите е на ниво. Директорите на двата казнено-поправни домови во Скопје велат дека...