ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Регистрирани 557 прекршоци за неносење на маска

Во текот на изминатото деноноќие (27/28.06.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија, по однос на мерката за неносење лична заштита на...

Регистрирани 672 прекршоци поради неносење заштитна опрема

Во текот на изминатото деноноќие (25/26.06.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија по однос на мерката за неносење лична заштита на...

Сакнционирани 620 лица за неносење заштитна опрема

Во текот на изминатото деноноќие (14/15.06.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија на 324 лица им се издадени решенија за изолација,...

Заштитна опрема украдена од Клиничкиот центар во Љубљана се продавала на интернет

Медицински одела, заштитни маски и средства за дезинфекција кои биле крадени од Универзитетскиот клинички центар во Љубљана се продавале на интернет, јави...

Прилеп подготвен за задолжително носење заштитна опрема, излекувани седум пациенти

 Прилеп ја продолжи акцијата за делење заштитни маски на граѓаните, што ја започна за велигденските празници, а со оглед на мерките на...

Словенија ја добива првата голема пратка на заштитна опрема

Словенечките власти најавија дека денес во земјата ќе пристигне првата голема пратка заштитна опрема за коронавирусот. Како што јави...