ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Чаршиските занаетчии на мака: „Поголема криза сме немале“

„Некогаш имало криза, некогаш не, но како овие два месеца мислам дека поголема криза немало. Воопшто немавме работа, доаѓавме во дуќан и...

Пандемијата закана и за бизнисите – занаетчиите бараат помош од државата, транспортерите бараат брзи тестови за коронавирус

Наламена е побарувачката на услуги, а со тоа доведено е во прашање опстојувањето на бизнисите и работните места на 5.800 занаетчии и 3.300 други...