ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Една година од владеењето на „Нова демократија“ во Грција

Промоција на мирот, соработката и развојот на Балканот; подобрување на билатералните политички односи со сите земји од регионот, како основа за економски...

Мицотакис: Направивме најдобра подготовка за туристичката сезона, приоритети безбедноста и јавното здравје

Направивме најдобра можна подготовка, нема отстапки во прашањата поврзани со безбедноста и јавното здравје, рече грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис за време на...

Мицотакис: Добрососедските односи се единствениот пат за европска перспектива на Македонија

Добрососедските односи се единствениот пат за европска перспектива на Северна Македонија, рекол грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис за време на учеството на Самитот...

Мицотакис свика вонреден состанок поради мигрантите и бегалците од Турција

Во премиерската палата, утрово ќе се одржи вонреден состанок на грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис со министерот за надворешни работи, министрите и замениците...