ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Шест милиони заштитни маски, наменети за Германија, исчезнале на аеродром во Кенија

Шест милиони заштитни маски, кои биле наменети за Германија, исчезнале на аеродром во Кенија, пишува денеска весникот „Шпигел“. Маските...

Кенија: 13 деца загинаа во стампедо

Најмалку 13 деца загинаа во стампедо од ученици во западна Кенија кое се создало откако биле пуштени да си одат дома.