ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

ОЈО Куманово побара казни од илјада евра за девет Кумановци и жител на Крива Паланка поради непочитување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Куманово побара парични казни во висина до 1.000 евра во денарска потиввредност за девет жители на Куманово и за...

Кривична за двајца кичевци за „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“, ОВР Кичево поднесе кривична пријава...

ОЈО Кочани бара казни од по 2 000 евра за 14 лица за непочитување полициски час

Основното јавно обвинителство Кочани поднесе предлози за изрекување казни од по 2 000 евра за 15 лица за непостапување според здравствените прописи...

Казнени налози за три лица од Куманово

Основното јавно обвинителство – Куманово до Основниот суд во Куманово достави предлози за издавање на казнен налог за три лица што сториле...

Побарана парична казна за три лица кои не ги почитувале здравствените прописи во Прилеп

Основното јавно обвинителство Прилеп поднесе предлози за издавање казнен налог за три  лица кои го сториле кривично дело – Непостапување според здравствените прописи...

Побарана парична казна за лекар кој не ги почитувал здравствените прописи во Кавадарци

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Кавадарци поднесе предлог за издавање казнен налог за едно лице, за продолжено кривично дело „непостапување...

Побарана парична казна за гостиварец кој не се придржувал до здравствените прописи

Основното јавно обвинителство Гостивар до Основниот суд Гостивар поднесе Предлог за издавање казнен налог против управител на правно лице – угостителски објект,...