ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Филипче: Рано е за отворање на градинките – се предлага отворање на казината и фитнес центрите

Сѐ уште нема одлука за отворање на градинките. Иако скринингот на вработените заврши, министерот за здравство, Венко Филипче, рече дека сѐ уште...

Комисијата за заразни болести препорачува отворање на казината и автомат клубовите, кон крајот на оваа недела ќе се отворат и фитнес центрите

„Утрово на состанокот на комисијата за заразни болести, разговаравме за дополнително за попуштање на мерките, пред се на мерките кои даваат забрана...

Далеку од игрите на среќа, блиску до семејствата – луѓето по изолацијата помалку ќе одат во обложувалниците и казината

Изолацијата заради спречување на ширењето на вирусот ги затвори и објектите за игри на среќа. „Поради одлуката на Владата...