ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Казахстан: Вонредна состојба поради Ковид-19

Претседателот на Казахстан, Касим-Жомарт Токаев денеска прогласи вонредна состојба во државата поради коронавирусот. Уредбата донесена од Кабинетот на претседателот...