НАЈНОВА ВЕСТ

Демонстрантите упаднаа во Собранието во Србија – интервенира полицијата

Неколку стотици граѓани се собраа пред српскиот парламент во знак на протест против враќањето на рестриктивните мерки и повторното воведување полициски час,...

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Кризата удри по државната каса – „Ослободување на фирмите од данок на личен доход и на добивка“, вели Лукаревска

Намалување на приходите на буџетот од околу 12 проценти, пад на ДДВ од околу 17 проценти а кај данокот на добивка е...