ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Се зголемува бројот на заболени од карцином – годишно 7.807 нови случаи

Се зголемува бројот на заболени од карцином во државава. Годишно се дијагностицираат 7.807 новозаболени од кои 2.700 имаат карцином на белите дробови...