ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Потврдени првите кандидатски листи за изборите на 12 април

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната седница ги потврди кандидатските листи на партијата Глас за Македонија за пет изборни единици.

Заврши рокот за поднесување кандидатски листи за изборите на 12 април

До Државната изборна комисија  (ДИК) до ноќеска на полноќ кандидатски листи за предвремените парламентарни избори на 12 април поднесоа коалицијата предводена од...

Николовски: Кандидатските листи ќе бидат презентирани пред рокот на 12 март

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски во емисијата „10 Минути“ на ТВ21 истакна дека кандидатските листи од ВМРО-ДПМНЕ јавно ќе бидат презентирани пред...