ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Кој се може да добие лиценца? – Син на осуден градоначалник за шверц на цигари ќе одгледува канабис

„Еко енерџи космос“ доби лиценца за обработка и продажба на канабис за медицински цели, со одлука на владина седница, која е објавена...

Може ли канабисот да помогне во борбата против коронавирус?

Научниците ширум светот брзаат да најдат лек или вакцина против Ковид-19 што, на моменти, може да резултира со навистина интересни предлози.

Грк уапсен со над 100 килограми канабис и казнет за прекршување на забраната за движење

Грчката полиција уапсила 58-годишен Грк за поседување и пренесување на 100,9 килограми канабис, а дополнително му била изречена и казна од 300...