НАЈНОВА ВЕСТ

Демонстрантите упаднаа во Собранието во Србија – интервенира полицијата

Неколку стотици граѓани се собраа пред српскиот парламент во знак на протест против враќањето на рестриктивните мерки и повторното воведување полициски час,...

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Пауновски: Кафематите се запечатуваат и исклучуваат од струја

Државниот пазарен инспекторат досега изрекол забрани за работа на 228 кафемати што биле во функциија кај бензински станици, тобакомаркети, колонијални продавници и...

Затворени уште 4 кафеани и 40 кафемати, 1.346 инспекции од 6 до 8 април

Затворени се четири угостителски објекти во Битола, Гостивар и Тетово кои не ја почитувале забраната за работа, а надвор од употреба се...