ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

ЕК ја потсетува МПЦ дека сите имаат обврска да го заштитат јавното здравје

Европската Комисија (ЕК) во реакција до МИА се осврна на последните случувања со Македонската православна црква (МПЦ) и потсетува дека сите чинители...

„Треба да ги промениме сфаќањата и како ги водиме нашите животи, во јавното здравје треба да се инвестира“, вели социјологот Трајковски

Професорот и социолог Ило Трајковски во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 посочи дека треба да ги промениме сфаќањата и тоа како...