ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Владата донесе Уредба за ограничување на исплата на додатоци и надоместоци на плата во јавниот сектор

Владата донесе Уредба со законска сила за ограничување на исплата на додатоци и надоместоци на плата за вработените во јавниот сектор за...

Функционерите на минималец, нема да се кратат платите на администрацијата

Минимална нето плата од 14.500 денари во април и мај ќе добијат сите функционери на државно и локално ниво, со исклучок на...

Манчевски: Во јавниот сектор во 2019 бројот на вработени е зголемен за 0,6 проценти во однос на 2018 година

Бројот на вработени во јавниот сектор за 2019 година изнесувал 132.900, распределени во 1.324 институции. Од нив 20.169 вработени во МВР, во...

Намалување на платите во јавниот сектор? – Лидерите на албанските партии против

Помалку политика, повеќе внимание за Ковид-19, беше темата во синоќешната емисија „Клик Плус“ во која лидерите на албанските партии дискутираа за предлогот...

Во Хрватска и БиХ е најавено намалување на платите во јавниот сектор

Во Хрватска и БиХ се најавува намалување на платите во јавниот сектор од 10 до 15 отсто. Земјите од...

Минимална плата за сите во јавниот сектор освен за медицинскиот персонал, полицајците и војниците

Претседателот на СДСМ Зоран Заев на прес-конференција денеска предложи нов пакет мерки со цел справување со економската криза .