ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Постигнати спогодби со тројца ресенчани обвинети за измама

По сеопфатна истражна постапка против четири лица од Ресен осомничени дека како соизвршители сториле продолжено кривично дело „Измама“ од чл.247 ст.4 во...

Кривична пријава против две лица за „измама“ и „фалсификување или уништување деловни книги“

Единицата за економски и компјутерски криминал при Секторот за внатрешни работи Скопје поднесе кривична пријава до Основното јавно обвинителство во Скопје, против...

Обиди за измама во Грција од лица кои се претставуваат како надлежни за информирање за коронавирусот

Лица, кои се претставуваат како службеници од Националната организација за јавно здравје на Грција или од Министерство за здравство и тврдат дека...

Двајца обвинети за злоупотреби и измами со уплатите на данок во Град Скопје

Основното јавно обвинителство Скопје поднесе обвинение против две лица, од кои едниот се товари за кривично дело – Злоупотреба на службена положба...