ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Излез од државата само со потпишана изјава, за влез неопходен корона тест

За македонски државјани, граничните премини за излез од Северна Македонија се отворени со потпишување на соодветна изјава која ја издава МВР на...

Сопругата на претседателот со порака до жртвите на семејно и родово насилство: Постои излез, без разлика на пандемијата

Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија, како дел од активностите за подигнување на јавната свест за прашањата кои ги погодуваат ранливите...

Албанија: Околу 500 затвореници добија привремени дозволи за излез поради Ковид-19

 Во Албанија во тек е ослободувањето на осудените лица кои добија привремени тримесечни дозволи поради ситуацијата создаде од Ковид-19.

Забраната за влез и излез од Куманово се однесува исклучиво на редовниот комерцијален превоз

Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница донесе заклучок да ја информира јавноста дека одлуката со која се забранува влез...

Спасовски: Секој што сака да излезе од државава ќе потпише изјава дека нема да се врати три месеци

Секој граѓанин кој ќе реши да излезе од државата, ќе мора да потпише изјава дека три месеци нема да може да се...