ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Партиите ги оформуваат и официјализираат изборните листи

Партиите најдоцна за три дена треба да ги комплетираат и достават до Државната изборна комисија (ДИК) листите со кандидати за пратеници и...

Идните пратеници нови партиски војници?! ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ со веќе „проверени“ кандидати на избори

Внатрешната демократија и овие избори најверојатно ќе изостане. Партиските лидери при составувањето на листите за пратеници, според најавите ќе ја испуштат шансата...