ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Почнува кампањата, партиите со ветувања за подобра економија и живот

Од утре стартува трката за 120-те пратенички места. 1578 кандидати од 15 политички партии, ќе се натпреваруваат за мандат како народен пратеник....

Кампањата различна, реториката иста – со каков настап и програма ќе се претстават партиите?

Се одбројуваат деновите за стартот на изборната кампања, која започнува во среда. Иако вообичаено досега почетокот на кампањата значеше и одржување на...

Се прави детален протокол за изборната кампања и за денот на изборите, вели Спасовски

Владата прави детален протокол како ќе се одвива кампањата на политичките партии на терен, но и како ќе спроведат изборите на денот...