ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

ДУИ со „свежи“ имиња – освен Ахмети и Џафери, другите се тргнати настрана

ДУИ ги финализира целосните листи на кандидати за изборите на 12 април. Интегративците пред неколку дена почнаа да се фалат дека 90%...

Во последен момент прекројување на граници во ИЕ – Дебар и Маврово-Ростуше од 6-та одат во 5-та изборна единица

Општините Дебар и Маврово-Ростуше место во Шестата ќе бидат во Петтта изборна единица, ваква одлука, донесе Собранието со 75 гласа “за„.