ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Заклучен избирaчкиот список: Право на глас на 15. јули ќе имаат 1.814.263 гласачи

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе...

„Непoтребни се полемиките околу избирачкиот список“, рече Кондарко во „10МИНУТИ“

Членот на ДИК, Борис Кондарко, на гостувањето на емисијата „10МИНУТИ“ на ТВ21 рече дека полемиките околу избирачкиот список кои се појавуваат во...

„Би било многу незрело да одиме со непрочистен изборен список на избори кои значат легитимен прозорец за отворање на преговорите со ЕУ“, вели Деркоски

„Изборниот законик одредува во членот 12 став 1 кој го пропишува датумот за одржување на изборите поединечен акт кој што се носи...