ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Роберт Спано од Исланд избран за нов претседател на Европскиот суд за човекови права

Европскиот суд за човекови права го избра за свој нов претседател судијата Роберт Спано од Исланд, кој на таа функција ќе го...