ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Дополнителни 22 милиони денари за активностите на центрите за јавно здравје и ИЈЗ

Програма за изменување и дополнување на Националната годишна програма за јавно здравје во Република Северна Македонија за 2020 година, е усвоена вечерва...

Медицински персонал од Институтот за јавно здравје е на располагање за тетовско

Лекари специјалисти од Институтот за јавно здравје и од други државни здравствени установи ќе бидат на располагање на тетовските институции од областа...

Дијагностициран коронавирус кај 18 деца до девет години

Според статистиката на Институтот за јавно здравје, 18 деца до девет годишна возраст се дијагностицирани со коронавирисот, кај сите нив клиничката слика...

Д-р Микиќ: Рестриктивните мерки се неопходни

Рестриктивните мерки на движење за граѓаните кои се воведуваат од среда, според д-р Владимир Микиќ, претставник од Институтот за јавно здравје, се едноставно...

Направени 258 тестирања за Ковид-19 – шест екипи со епидемолози на располагање за помош

Во Институтот за јавно здравје до сега се направени 258 тестирања за Ковид-19, извести директорот на институтот, Шабан Мемети. Според него, има...