ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Извршени вкупно 2 895 вонредни инспекциски надзори во периодот од 12 до 18 мај

Инпсекциските служби во периодот од 12 до 18 мај годинава извршиле вкупно 2 895 вонредни инспекциски надзори за почитување на сите препораки...

Од 4 до 11 мај 3.690 инспекциски надзори, да се почитуваат мерките и протоколите до укинувањето

Спроведени се 3.690 вонредни инспекциски надзори за почитување на мерките и препораките од Владата за спречување на ширење на корона вирусот од...

Инспекторите констатирале одредени недостатоци за средбата во Куманово

 Вонредниот инспекциски надзор за утврдување дали има прекршување на протоколите околу средбата на владините претставници и локалните власти во Куманово, е завршен...

Државен инспекторат за труд: Поголем дел од работодавачите ги почитуваат мерките за заштита на вработените од коронавирусот

Поголемиот дел од работодавачите ги почитуваат препораките за заштита на своите вработени од коронавирусот, констатирал Државниот инспекторат за труд во рамки на...

Инспекциските служби се секојдневно на терен и со засилени контроли постапуваат по однос на спроведувањето на владините мерки за справување со корона вирусот

Магдалена Филиповска-Грашкоска, претседателката на Инспекцискиот совет на Република Северна Македонија, тело кое го координира целокупниот инспекциски надзор на денешната  прес-конференција во Владата...