ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Марковски: Тестовите со ПСР технологија се точни, но не се соодветни за докажување на присуство на коронавирус

Инфектологот Вело Марковски во интервју за ТВ21 посочи дека тестовите што се со ПСР технологија се точни, имаат висока сензитивност и висока...

Инфектологот од Тирана со препорака: „Социјална дистанца за да се избегне контакт со вирусот“

„Седи дома, ние предаваме за тебе“. На ова мото му се приклучи и Пелумб Пиперо, професор од Тирана кој им предава на...

Инфектолог во Прилеп позитивен на коронавирус, „Гентерм“ времено се затвора

Според последните информации, еден од лекарите во Инфективното одделение е позитивен на тестот за коронавирусот, додека другиот лекар се наоѓа во самоизолација,...