ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Ќучук: Добрососедството е составен дел од преговорите на ЕУ со Македонија

Договорите за добрососедство со Бугарија и со Грција се составен дел на преговарачката рамка на ЕК за Северна Македонија и Албанија, изјави...

Интервју со Илхан Ќучук, известувач за РСМ во ЕП: Итни избори, од техничката Влада не може да се очекуваат реформи!

Во интeрвју за ТВ21, известувачот за Република Северна Македонија во Европскиот парламент вели дека од техничка Влада не може да се очекуваат...

„Постигнат е договор за Кирил и Методиј и Самоил – грешка е што комисијата престана со работа“ вели Ќучук

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент г-дин Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 посочи дека постигнат е договор за светите...

Ќучук: Од самиот почеток ја признаваме Македонија, и сме за ЕУ и НАТО – тоа го должиме на нашите поколенија

„И ние од самиот почеток, со признавањето на Република Македонија тогаш, сме за тоа вашата држава да биде дел од ЕУ и...

Ќучук: Во јуни со помош на ЕУ да се започне јасниот пат на РСМ кон ЕУ

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 порача дека во јуни со помош на ЕУ...

Ќучук: Улогата на парламентот не е најсилната алка во Северна Македонија

„На Балканот е потрошено многу време на заздравување на институциите. Улогата на парламентот не е најсилната алка во Северна Македонија, како и...

„Од техничка влада не може да се очекуваат реформи, со нефункционален парламент може да се променат важни демократски принципи“, смета Ќучук

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 порача дека од техничка Влада не може да...

„Парите да одат директно кај бизнисите и граѓаните во справување со коронавирусот“, бара европатеникот Ќучук

„Ова се двете важни работи кои ги преземаат сите европски држави и Република Северна Македонија не прави разлика во тоа. Парите да...

„Македонија ги има преземено вистинските чекори во справување со коронавирусот, исто како и европските држави“, вели Ќучук

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент г-дин Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 истакна дека Македонија ги има преземено вистинските...

Кога Бугарија ќе ги отвори границите со Македонија? Одговара во „10 минути“ европратеникот Илхан Ќучук

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент г-дин Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 истакна кога Бугарија планира да ги отвори...

Ќучук и Чолош: Македонија ги исполни критериумите за преговори со ЕУ

 Северна Македонија ги исполни критериумите за да ги почне преговорите со Европската унија. Сега следи политичката одлука со новата методологија која ја...