Словенија втора го ратификуваше протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

По Грција како прва земја, денеска на вонредна седница Словенија го ратификуваше протоколот за членство во НАТО на Република Северна Македонија.

На вонредната седница денеска обраќање имаше и претседателот на Собранието, Талат Џафери кој е во официјална посета на Словенија.

Следна земја која треба да гласа за ратификација е Албанија, каде веќе на комисија доби зелено светло, а на седница треба да се најде в четврток.