ИЗБОРИ

Шеќеринска и Џафери за изборот на прв претседател Албанец во Собранието

НАШ ПРЕДЛОГ

„Ер Франс“ укинува 7.500 работни места

Француската авиокомпанија „Ер Франс“ и нејзиниот регионален огранок Хоп вечерва објавија дека укинуваат 7.500 работни места, бидејќи...

Училиштето во Речица, од државниот буџет – Арифи: Училиштето ќе биде готово до март 2021 година

Основното училиште во Мала Речица според градоначалничката на Тетово, Теута Арифи не е само политички маркетинг  туку...

Училиште предмет за партиски препукувања – кога учениците од Визбегово ќе добијат свое училиште?

Се уште не почна изградбата на училиштето во Визбегово. Веќе неколку години наназад се...
- Промо -

Носителите од СДСМ и ДУИ во петтата изборна единица Радмила Шекеринска и Талат Џафери разговараа за изборот за прв претседател Албанец во Собранието.

- Реклама -

„Ние сите гласавме за Талат да биде претседател на Собранието и тоа беше поводот за да се обидат да не убијат“, порача Шекеринска.

„Сите гласавме да имаме претседател на Собранието, а дали Талат или кој ќе беше тоа e работа на политичка одлика и политички договор“, додаде Џафери.

- Реклама -
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Училиштето во Речица, од државниот буџет – Арифи: Училиштето ќе биде готово до март 2021 година

Основното училиште во Мала Речица според градоначалничката на Тетово, Теута Арифи не е само политички маркетинг  туку проект на кој се работело...

Училиште предмет за партиски препукувања – кога учениците од Визбегово ќе добијат свое училиште?

Се уште не почна изградбата на училиштето во Визбегово. Веќе неколку години наназад се даваат ветувања но стотици ученици...

Ветувања за застапеност во приватниот сектор – Висар Адеми: Најнепромислени изјави што сум ги слушнал досега

Поголема, фер и соодветна застапеност на Албанците, освен во јавниот сектор, партиите ветуваат и во приватниот сектор. Некои партии ова го ветуваат...

Грција: Авион принудно слетал на аеродромот „Македонија“

Голема мобилизација на Противпожарната бригада е забележана денеска на аеродромот „Македонија“ во Солун, бидејќи авион бил принуден на итно слетување.