ВИДЕО: „Тројца пратеници се заклучени во Собранието и врз нив се врши притисок“, вели Бачев

Тројца пратеници кои не сакале да дадат зелено светло за уставните промени, се заклучени во Собранието на Република Македонија и врз нив се врши притисок, рече Јако Бачев од импровизираната бина поставена пред Собранието.

Седницата за уставни промени од 13 часот, презакажана е за 15 часот.