Промената на таблите и отстранувањето на буквите од владата, ударна вест во грчките медиуми

И во грчките медиуми денеска топ-тема беа новите табли кои деновиве ќе бидат поставени на граничните премини, а веројатно прво тоа ќе се случи токму на граничниот премин Богородица, и на сите премини во земјава.

Една од топ-темите беше и отстранувањето на „Владата на Република Македонија“ од зградата на Владата.