ПГ на ВМРО-ДПМНЕ: Партизиран е советот кој треба да врши надзор врз ОТА

„Сакаме да дадеме до знаење на јавноста дека со изборот на овие четири членови на Советот, тој уште непочнат со работа го сметаме како крајно партиски, а не граѓански како што впрочем треба да биде. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ кои се членови на Комисијата за изборите и именувањата гласаа против овој штетен избор на членови и сакаме да дадеме до знаење дека владеачкото мнозинство го партизираше и овој Совет кој што треба да извршува една сериозна функција како што е надзор врз ОТА“, се вели во соопштението испратено од Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.