Необичен оглас: Го продаваме синот за 50 долари, во добра состојба e

Шокантен оглас се појави на австралиска интернет страница. Некој за 50 долари си го продава синот.

„Дете за продажба. Можемо да ви го доставиме, или вие да го земете. Машки пол“, пишува во огласот и се додава: „Во добра состојба е“.


Адресата од каде се „продаваше детето“ е во градот Дарвин во Австралија. Читателите останале во шок и веднаш го пријавиле случајот.

Фирмата на која бил закачен огласот, веднаш реагирала и истакнала дека вакво нешто не смее да се случи и повикаа сите кои ќе видат вакви огласи, веднаш да ги пријават на надлежните.