Каракамишева повикана во полициска станица на разговор, „Хелсиншки, дежурни бранители на власта, ќе се видиме пред лицето на правдата!“

Професорката Тања Каракамишева Јовановска преку социјалните мрежи информираше дека денеска била повикана во полициска станица на разговор поради поднесена пријава против неа за предизвикување омраза врз национална, расна, верска и друга дискриминаторна основа.

„Само што излегов од полициска станица Центар.

Вчера тројца полицајци ги вознемирија моите малолетни деца носејќи ми покана дома да се јавам денес во 11 часот во станица “под сомнение дека сум сторила кривично дело од чл.394-г од КЗ, Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем”.