Грција во 2022 ќе испрати роботско возило на Месечината

Под името „Грција на Месечината“ (Hellas to the Moon) во 2022 година, Грција првпат како дел од НАСА програмата, ќе испрати роботско возило на Месечината за истражување на теренот и за добивање податоци кои ќе ѝ припаѓаат на државата и ќе бидат искористени од грчките универзитети и истражувачи, соопштуваат од Министерството за дигитална политика и телекомуникации на Грција, по потпишаната изјава за соработка во САД меѓу Грчката вселенска организација (ЕЛДО) и НАСА, јави дописничката на МИА од Атина.