ФОТО: Трогателни први фотографии од внатрешноста на Нотр Дам

Овие трогателни први фотографии од внатрешноста на Нотр Дам се нем сведок за тоа што вчера се случуваше во оваа катедрала.

Покривот и шпицестата кула на легендарната градба се уништени во огнот, но според фотографиите, орнаментните ѕидови на катедралата и дел од нејзиниот инвентар – вклучувајќи златен крст – се нечепнати.

Последните информации од Париз се дека сите дета во катедралата се зачувани и спасени од пламените јазици. Спасени се и нејзините две легендарни кули, се зачувани.