Деркоски: Мора да им овозможиме на сите граѓани јавен увид, во спротивно сме соочени со тужба

НАШ ПРЕДЛОГ

Мицкоски: „Сега пред да направам нешто два пати се прашувам, што смеам, а што не“, рече Мицкоски откако вчера беше во кафана

„Кога ќе се изгориш на млекото, ќе дуваш и на маштеницата“, оваа стара народна поговорка од сега...

„Се родила една генерација, наполнила 18 години и не се сеќава дека СДСМ победила на избори, нема ниту на следните да се случи тоа“,...

„Последниот пат кога победила СДСМ била пред 18 години. Значи дека една генерација се родила, наполнила 18...

„Доколку не победиме или не формираме Влада, јас ќе се повлечам од ВМРО-ДПМНЕ“, рече Христијан Мицкоски

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ за ТВ21 вели дека ќе се повлече од функцијата претседател на политичката партија доколку...
- Реклама -

Претседателот на ДИК, Оливер Деркоски во „10 минути“ на ТВ21 истакна дека не можат да одат на избори без да се внесат новите податоци за нови полнолетни граѓани и да се избришат оние кои починале.

„Ние го ажурираме списокот меѓутоа има законска пропишана процедура дека треба да им овозможиме на сите граѓани на јавен увид да се проверат во списокот и да дадат свои забелешки, во спротивно ќе бидеме соочени кога многумина од граѓаните ќе поднесат тужби Управниот суд за неостварување на своето право на глас“, посочи Деркоски.

- Реклама -

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

„Се родила една генерација, наполнила 18 години и не се сеќава дека СДСМ победила на избори, нема ниту на следните да се случи тоа“,...

„Последниот пат кога победила СДСМ била пред 18 години. Значи дека една генерација се родила, наполнила 18 години, и не се сеќаваат...

„Доколку не победиме или не формираме Влада, јас ќе се повлечам од ВМРО-ДПМНЕ“, рече Христијан Мицкоски

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ за ТВ21 вели дека ќе се повлече од функцијата претседател на политичката партија доколку на следните изгуби, но тој...

„Сè уште е замрзнат имотот на ВМРО-ДПМНЕ и не знам која друга партија во Европа е во слична ситуација“, рече Мицкоски

На прашање на ТВ21 дали имотот на ВМРО-ДПМНЕ и натаму е замрзнат, одговори Христијан Мицкоски во „КликПлус“. „Да,...

Мицкоски: Правилото победник со победник повеќе не важи!

Се чини дека праксата оваа година ќе биде прекината, бидејќи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христина Мицкоски вечерва во Клик Плус на ТВ21 најави...