ИЗБОРИ

Сенад Зилбехари

45 Posts

Колепката само симбол за новороденчињата, столарството во исчезнување, младите немаат интерес за занаети

Нади Исмаили од Тетово веќе 40 години работи како столар. Тој е пред пензионирање, а неговиот занает е во исчезнување. Тој вели...

Училиштето во Речица, од државниот буџет – Арифи: Училиштето ќе биде готово до март 2021 година

Основното училиште во Мала Речица според градоначалничката на Тетово, Теута Арифи не е само политички маркетинг  туку проект на кој се работело...

Теарце осум дена без вода за пиење – мини хидроцентралите ги оставија жителите без решение

Теарце осум дена е без вода за пиење. Поплавите кои се случија на 23 јуни го оштетија коритото на реката и потоа...

Кријат симптоми бидејќи немаат здравствено – тестот за ковид-19 приватно чини 4 илјади денари, не можат да платат

Град Тетово денеска регистрира 13 нови случаи со Ковид-19, а 358 случаи се активни. Бројот на заразени ќе биде и поголем бидејќи...

Салите бараат дозвола за свадби – „Владата неправедна со одлуката за не организирање на свадби“

Салите за свадби веќе четири месеци се затворени и состојбата поттикна револт не само кај нив туку и кај другите бизниси кои...

Уништени насади и дворови, дождот ги излеа реките од коритата во Теарце

Вчерашните врнежи од дожд предизвика зголемување на нивото на водата кај неколку реки во тетовскиот регион, поточно во селата Теарце, Прешевце, Одра...

По два месеци се враќа превозот во Тетово, агенциите подготвени за работа

По нешто повеќе од два месеци Владата одлучи да се вратат редовните меѓуградски линии во Тетово. Од денеска во градот, но и...

Градежните активности не продолжија – општина Тетово не го исполни ветувањето за булеварот

„Се наоѓаме на булеварот „Видое Смилевски Бато’“. Од општина Тетово, ветија дека градежните активности ќе продолжат на 13 јуни, но сепак тоа...

Најдена бела супстанца во банани, МВР: Не е дрога, туку витамин „Ц“

Купила банани, но во нив нашла бела супстанца за која се посомневала дека е дрога. Видеото што го гледате е направено во...

Хаос пред банките во Тетово! Без дистанца, граѓаните чекаат ред неколку часа за платежни картички

Ова не е протест! Овие граѓани и се собрале пред банка и чекаат по неколку часа за да ги подигнат платежните картички...

По прилогот на ТВ21 – исчистен отпадот во населбата „Мирче Ацев“

По објавувањето на прилогот на ТВ21 дека пред зградите во населбата Мирче Ацев, граѓаните фрлаат отпад, во текот на викендот биле исчистени....

Со трактор им фрлаат отпад пред зградите – дали решение на проблемот е само замена на контејнерите?!

Жителите од двете кули во населбата „Мирче Ацев“ во Тетово мака мачат со отпадот пред нивната зграда. Тие се жалат дека жителите...