Обединети за Македонија ја поздрави поканата од НАТО за Македонија: Овој успех не смее да биде занемарен

384
0
АКЦИЈА

Ја поздравуваме одлуката, за отпочнување на преговори за приклучување на Република Македонија, кон алијансата, нагласуваме дека Република Македонија вложи, огромен напор, помина долг пат, но овој успех не смее да биде занемарен, велат од Обединети за Македонија.

„Секако дека прогресот не застанува овде, напротив ова треба да биде најсилниот стимул, за исполнување на конечните услови, до конечниот триумф. Македонија во НАТО, рамо до рамо со најголемите и најмоќните“, додаваат од партијата.