Фудбалерите на Саудиска Арабија ќе бидат казнети за поразот од 5:0

574
0
АКЦИЈА
Голем број фудбалери на Саудиска Арабија ќе бидат казнети за поразот од Русија со 0:5 на почетокот на Светското првенство.
Според зборовите на претседателот на саудиската федерација, Адел Изат играта била безобразна и не одговорала на нивото што тимот го прикажал во контролните средби.
– Резултатот не е реален. Ние сме разочарани од овој пораз. Ќе има казни, рече Изат.
Меѓу оние кои ќе бидат казнети, секако спаѓаат голманот Абдула Ал Муаиуф, напаѓачот Мохамед Асири и дефанзивецот Омар Хавсави