104-годишна сајбер баба – Џезиде користи смарт телефон и има одлична меморија

483
0
АКЦИЈА

На 104-годишна возраст знае да работи  со својот смарт телефон, а меморијата се чини  не ја издава. Џезиде Алија е од Станчиќ, а дојдена е  во посета кај нејзиното семејство во Куманово. Сите се чудат како може човек со еден век зад себе да биде во толку добра форма.  Џезиде, вели дека стално работела и скромно се хранела.

Бабата Џезиде вели дека не е лошо денес, иако не и се  допаѓа начинот на кој се облекуваат  младите невести. Вели дека жените мора да се разликуваат од мажите.

Бабата Џезиде порачува тесни семејни врски  и почитување.

Џезиде во Куманово со голема раст и љубов ја пречека син на нејзиниот чичко, кој има 80 години. Баба Џезиде која преживеала 4 војни има 60 потомци, 5 деца, внуци, правнуци и правнуки.

Алмедина Исмајли

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР