Од отпадот може да се произведува електрична енергија

951
0
АКЦИЈА

Годишно во Македонија се собираат 700 илјади тони отпад. Еколошките експерти велат дека доколку не се преземат мерки за краток временски период, оваа количина може да предизвика вистинска еколошка катастрофа.

Во таа насока, вели заменик министерот за Животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, истакна дека се подготвуваат два закони за подобро управување со посебните текови на отпадот.

 

 

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР