Мерна станица за воздух во Бутел

177
0
АКЦИЈА

Денеска, со донација од ЕУ беше поставена мерна станица за воздух во Бутел.

Министерот за животна средина, Садула Дураки изјави дека се планира поставување на мерни станици и во други општини, но не прецизираше каде и кога.

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов рече дека постепено ќе се работи на прочистување на воздухот.

Арбана Ќерими

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР