Тевдовски: Еврообврзинцата е за враќање на стари долгови

366
0
АКЦИЈА

Mинистерот за финансии Драган Тевдовски денеска на прес конференција изјави дека средставата од вчера издадената шеста обврзница ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции и стари долгови.

Тевдовски нагласи дека Владата постапи како што вети – издаде еврообврзница кога се создадоа услови за најниска каматна стапка која изнесува 2,75 отсто.

Инаку, со еврообврзницата Македонија се задолжи за 500 милиони евра.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР