Аеродромот во Софија евакуиран поради лажна дојава за поставена бомба

24
0
АКЦИЈА

 Аеродромот во Софија беше евакуиран по лажна дојава за поставена бомба.

Евакуацијата на патници ја нареди бугарското Министерство за внатрешни работи откако аеродромот примил повик за поставена бомба.

Полициската истрага утврди дека дојавата била лажна и за околу еден час авиосообраќајот е повторно воспоставен, а евакуираните патници се вратени на терминалите.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР