Фондок на Западен Балкан во Македонија: Со проекти за култура, образование и наука

430
0
АКЦИЈА

Фондот за Западен Балкан во Македонија ги покани невладините организации да поднесат предлог проекти во сферата на културата, образованието и науката.

Фондот е прва, инклузивна и автохтона регионална иницијатива, со основна мисија за промоција на регионалната соработка, интеграција во ЕУ и севкупен развој на регионот.

Главна цел на Фондот е да ја зајакне соработката меѓу земјите и да ја унапреди интеграцијата во ЕУ, а тоа ќе се обезбеди преку промовирање заеднички вредности меѓу граѓанското општество и регионалните актери, и преку размена на искуства, знаења и вештини, меѓу луѓето од државите од регионот изјави Ѓерѓ Мура, извршен директор на Фоднот.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР