Средба на Ахмети со британскиот амбасадор

412
0
АКЦИЈА
Претседателот на Демократската Унија за Интеграција г.Али Ахмети денес во седиштето на ДУИ во Тетово се сретна со Британскиот Амбасадор во Македонија г.Чарлс Гарет.
Г.Ахмети и Амбасадорот Гарет разговараа околу политичката ситуација, систематските реформи и Евроатлантските интеграции.
Претседателот Ахмети ги повтори приоритетните определби на ДУИ во ова парламентарно мнозинство, каде спаѓаат системските реформи, особено владеењето на правото, добрососедство, интеграцијата во НАТО и отворање на разговорите за членство во Европската Унија.
ДУИ особено е посветена за судските реформи и реформите на безбедносниот систем, со што се истакна дека по локалните избори, сите наши енергии ќе се фокусираат на исполнувањето на обврските пред нас.
Г.Ахмети и амбасадорот Гарет исто така, разговараа и за интеграција на Македонија во НАТО и ЕУ, додека Ахмети се изрази поттикнат од унапредувањето на дијалогот со Атина и Софија што претставува предуслов за деблокирање на интегративниот процес на нашата земја.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР