Кривична пријава за Арсенчо Алексовски, поранешниот градоначалник на Крива Паланка

434
0
АКЦИЈА

СВР Куманово поднесе кривична пријава за злоупотреба на службена положба и овластување против поранешниот градоначалник на Крива Паланка, Арсенчо Алексовски, како и против директор на средно училиште во Крива Паланка и вработени во ученички дом.

Како што се вели во соопштенението, Алексовски како градоначалник на Крива Паланка од мај 2014 до јуни 2015 година во четири наврати, на барање за согласност за вработување на две лица-воспитувачи во Општински ученички дом (ОУД) „Боро Менков“, доставено од В.Ј., која била в.д директор на домот, дал четири согласности за нивно вработување на определено време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР