Се појавуваа и првите набљудувачи – Коалицијата “излези и гласај“ ќе ги набљудува изборите

344
0
АКЦИЈА

Коалицијата на невладини организации “излези и гласај“ ќе ги набљудуваат и овие избори. Коалицијата, која се состои од 91 невладини организации низ македонија, изборите ги следат регуларно од 2008. Според раководителите, во последните избори, како и во претпоследните, тие имале над 4 илјади набљудувачи и волонтери. Инаку од ова невладина коалиција информираа дека од денеска, заинтересираните кои сакаат да се ангажираат за време на изборите, треба да се пријават во нивната веб страница или во некоја од канцелариите на 91 невладини организации.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР