Триесе милиони евра за менаџирање со ѓубре во североисточна Македонија

401
0
АКЦИЈА

16 диви депонии и над 100 локации со ѓубре, се планира да се дислоцираат на североисток на земјата со тоа што ќе се изгради центар за менаџирање со ѓубре.

Проектот од 30 милиони евра е потпомогнат од ИПА 2 фондовите, каде што освен главниот објект во Свети Николе, ќе има и точки за товар и растовар и во неколку други градови во овој регион.

Од министерството за Екологија тврдат дека до 2020 година, во овој дел на државата, со новиот центар  за менаџирање со ѓубре ќе се рециклираат 50 % пластика, метал и хартија.

Аднан Ќаили

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР