Кодфест маратон во Охрид

467
0
АКЦИЈА

Кодфест маратон ќе со одржи денеска во Охрид во рамки на петтото јубилејно издание на Кодфест теч фестивалот, настан кој претставува прослава на технологијата, иновацииите, стартапите и креативните млади.

Настанот е основан и организиран од Стартап зона од Охрид, а годинашното издание е поддржано од Фондот за иновации и технолошки развој на Република Македонија кој воедно е покровител и коорганизатор.

На 32 часовниот маратон ќе се натпреваруваат 27 тимови поделени во три категории – млади до 16 години, студенти од 17 години до мастер студии и професионалци. Тимовите  доаѓаат од целиот ргион и ќе се натпреваруваат во развој на иновативни идеи и прототипи.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР